Nathalie van Diepen

Maak kennis met Nathalie van Diepen

Ik ben Nathalie, 27 en woon in Arnhem. Ik ben ondernemend, enthousiast en beschik over een flinke dosis doorzettingsvermogen. Verder ben ik ook een echte teamplayer en krijg ik energie van het werken in verschillende teams. In mijn vrije tijd speel ik volleybal en lees ik graag. Verder ben ik geïnteresseerd in kunst, natuur en reizen.

Het Traineeship

Opleiding Business Analytics & Data Science
Vrije Universiteit Amsterdam & Data Science Alkmaar

Deze opleiding op post-master niveau wordt gegeven door hoogleraren van de Vrije Universiteit. De Young Professionals worden opgeleid tot junior specialisten op het gebied van Business Analytics & Data Science. Onderwerpen die aan bod komen zijn proces mining, advanced statistics, artificial intelligence, datamining, machine learning, predicitive modelling, intelligent web applications, optimization en data driven business model innovation. Na afloop van de opleiding zijn de trainees een volwaardig gesprekspartner in het vakgebied, slaan ze de brug tussen de data en de praktijk en zijn ze in staat zelfstandig data-gedreven inzichten te genereren.

Opleiding & Werkervaring

Na mijn bachelor Bedrijfskunde, zocht ik een master met wat meer uitdaging. Werken met cijfers was altijd mijn sterkste punt. Hierdoor ben ik uiteindelijk de master Business Analytics and Operations Research gaan volgen. In mijn afstudeerdonderzoek heb ik mij gefocust op het voorspellen van lage studiecijfers van studenten. Hiervoor heb ik verschillende modellen in R toegepast. Na mijn studie heb ik 1.5 jaar als BI Consultant gewerkt voorJeugdzorg- en GGZ instellingen.

Waarom heb ik gekozen voor Business Analytics & Data Science

Ik geloof dat data veel waarde kan bieden en dat er nog heel veel is wat we kunnen leren uit data. Mijn doelstelling is om de wereld een stukje beter te maken met data. Door patronen uit het verleden te ontdekken, kunnen we de toekomst beter maken. Door dit traineeship te volgen, leer ik een goede basis om data science in verschillende sectoren toe te passen.

Ik ga de digitale wereld op mijn manier een beetje beter maken. Hoe? Dat kun je hier lezen!

Data science wordt vaak nog gezien als iets onbereikbaars, wat alleen grote bedrijven met veel geld kunnen doen. Ik wil laten zien dat data science ook toe te passen is in verschillende non-profit sectoren. Hiermee combineer ik mijn eigen interesses met het enthousiasmeren van anderen!