Manon Fijma

Maak kennis met Manon Fijma

Mijn naam is Manon Fijma, ik ben 23 jaar en woonachtig in Wormer, een klein, gezellig dorpje in de Zaanstreek. Je kunt mij blij maken met een middag/avondje op het terras met vrienden, een borrelplankje en sporten. Al is dit geen goede combinatie… ;).

Geef mij een nieuwe uitdaging en ik stort me er voor de volle 100% op met mijn resultaatgerichtheid, doorzettingsvermogen en zelfstandigheid! Door mijn jaren ervaring in de horeca, kan ik zeggen dat ik graag door mensen omringd ben en dat ik stressbestendig ben!

Opleiding & Werkervaring

Voordat ik aan mijn traineeship Informatie- en Verandermanagement ben begonnen in maart 2021, ben ik in januari 2021 afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam voor mijn bachelor Bedrijfskunde. Tijdens mijn studie heb ik bij verschillende bedrijven meegelopen als bijvoorbeeld stagiaire, o.a. bij ABN AMRO, De Zorgcirkel en Gemeente Zaanstad. Binnen deze opdrachten was ik vooral bezig met procesoptimalisatie, maar ik ben vaak in aanraking gekomen met informatie- en verandermanagement.

Bijvoorbeeld tijdens het schrijven van mijn scriptie in opdracht van De Zorgcirkel, heb ik hun indiensttredingsproces geanalyseerd en geoptimaliseerd. Dit indiensttredingsproces is vastgelegd in hun personeelsinformatiesysteem, dit systeem met het proces heb ik doorlopen met de knelpunten en verbeteringen om uiteindelijk dit proces effectiever en efficiënter in te richten, zodat de doorlooptijd van dit proces nu gereduceerd is. 

Bij mijn stage bij ABN AMRO heb ik een proces mogen uitwerken dat nog niet vastgesteld was op dat moment. Ik heb de huidige situatie met knelpunten in kaart gebracht, bewustwording gecreëerd door middel van presentaties en meetings en uiteindelijk heb ik dit gehele proces met oplossingen voor de knelpunten mogen presenteren voor het Management Team. 

De verschillende raakvlakken met IT, zoals bij De Zorgcirkel, zijn mij steeds meer gaan interesseren, waardoor ik nu meer interesse heb gecreëerd in hoe informatiesystemen in elkaar zitten. De kennis hierover zal ik verder uitbreiden door middel van mijn traineeship!  

Waarom heb ik gekozen voor Informatiemanagement

Na de verschillende opdrachten die ik heb uitgevoerd in opdracht van mijn opleiding, is het voor mij duidelijk geworden dat informatiesystemen centraal staan in het optimaliseren van processen. Aan veel processen zijn systemen gekoppeld en om het optimale proces te creëren, moeten ook deze systemen (bijv. HR-systemen) goed op elkaar afgestemd zijn.

De interesse naar hoe deze informatiesystemen precies in elkaar zitten heeft ervoor gezorgd dat ik dit verder wil gaan uitzoeken door middel van dit traineeship Informatie- en Verandermanagement.

Ik ga de digitale wereld op mijn manier een beetje beter maken. Hoe? Dat kun je hier lezen!

Ik ga de digitale wereld een stukje beter maken, door alle de kennis die ik heb opgedaan te delen met mijn collega’s. De digitale wereld wordt steeds complexer en uitgebreider, ik denk dat kennis delen dan ook erg belangrijk is. 

Naast het feit dat de digitale wereld informatiesystemen en processen steeds moeilijker maken, heeft digitaal ook veel voordelen. Denk bijvoorbeeld nu aan Zoom & Teams, hoe makkelijk is het nu om elkaar even snel te spreken? Digitaal is het nieuwe normaal en een situatie moet dan ook hierop aangepast kunnen worden!