Mandy Abbing

Maak kennis met Mandy Abbing

Ik ben Mandy, 26 jaar oud en een stadjer, zoals wij de inwoners hier in de gezellige stad Groningen noemen. In mijn vrije tijd sport ik graag, vind ik het leuk om met fotografie bezig te zijn en geniet ik van de gezelligheid van mijn vrienden. Daarnaast vind ik het fijn om naar verre landen te reizen om nieuwe mensen en culturen te leren kennen.

Opleiding & Werkervaring

Mijn achtergrond ligt in de psychologie. Ik heb met veel plezier de master Work, Organizational and Personnel Psychology afgerond. Tijdens mijn opleidingen en als onderzoeksmedewerker van de Groninger Studentenbond heb ik met veel enthousiasme gewerkt in projectgroepen om interventies voor organisaties te bedenken. Een voorbeeld daarvan is mijn onderzoek naar het proces van de verengelsing van het hoger onderwijs. Ik heb daar gemerkt dat ik graag analytisch bezig ben door de kern van het probleem in kaart te brengen, informatie te verzamelen en mijn bevindingen te vertalen naar praktische oplossingen.

Daarnaast heb ik mijn scriptie geschreven over de ontwikkeling van een eCoachingsapplicatie voor het verminderen van werkstress. Dit onderzoek is gericht op het meten van de wensen en behoeften van medewerkers die voornamelijk achter een beeldscherm zitten. Tijdens dit onderzoek heb ik het bereik en de positieve effecten van technologische ontwikkelingen ondervonden. Verder heb ik laatst een cursus programmeren in Python afgerond, omdat ik het interessant vind om de werking van systemen te begrijpen.

Waarom heb ik gekozen voor Informatiemanagement?

Vanuit mijn studie en werkervaring ben ik erachter gekomen dat de combinatie van werken met mensen en IT mij erg aanspreekt. In mijn opleidingen heb ik al het nodige geleerd over verandermanagement en het in kaart brengen van de behoeften van medewerkers. Binnen het traineeship van Breinstein verwacht ik deze kennis uit te breiden. Daarnaast verheug ik me er op om veel te leren omtrent informatiemanagement, omdat dit werkgebied relatief nieuw voor me is. Daarom spreekt de combinatie van werken en leren mij erg aan.

Ik ga de digitale wereld op mijn manier een beetje beter maken. Hoe? Dat kun je hier lezen!

De digitale wereld help ik graag door de schakel te zijn tussen Business en IT. Ik zet graag mijn communicatieve en analytische vaardigheden in om de behoeften en wensen van eindgebruikers in kaart te brengen, processen te analyseren en optimaliseren, en begeleiding te bieden waar nodig. Daarnaast zie ik de vele mogelijkheden die digitalisering te bieden heeft en hoop ik mijn enthousiasme daarvoor over te brengen naar belanghebbenden.