Jurrian Groenewold

Maak kennis met Jurrian Groenewold

Mijn naam is Jurrian Groenewold. Ik ben 23 jaar oud en ik woon in Harderwijk. Ik ben leergierig en pik dingen snel op, daarnaast ben ik gemotiveerd om mijzelf te bewijzen op het gebied van Security. Ik ben iemand die van een uitdaging houdt, ik deins dan ook niet terug voor het onderzoeken van onbekende onderwerpen.

Het Traineeship

‍Opleiding Security Academy
In het 1e jaar komen onderwerpen aan bod als: it-security, privacy by design, information security, privacy & data protection, ethical hacking, identity & access management en uiteraard AVG/ GDPR. Hiervoor worden de certificaten Information Security en Data Protection Practitioner behaald. In het 2e jaar krijgt de young professional de keuze uit een verdieping in: IT-Security óf ISO 27001 Implementor en Security Officer. Aan het eind van het traineeship is de young professional in staat op zelfstandig organisaties structuur te bieden op het gebied van Privacy & Security en kan hij/ zij de brug slaan tussen, mens, proces en techniek. Certificering is opEuropees Erkend niveau via het SECO-instituut.

Trainee dagen
Deze dagen bieden een combinatie van persoonlijke- en kennis- ontwikkeling, bestaande uit onder andere: time- en stressmanagement, omgaan met weerstand, crisis simulatie en het behalen van de Lean Yellow Belt & Green Belt, via Lean2Succes.

Opleiding & Werkervaring

Ik heb de opleiding Security Management in augustus van 2020 afgerond. Hier heb ik ervaring opgedaan binnen de gebieden van Risicomanagement,Business Continuïty Management, Crisismanagement, Privacy (AVG) en Cyber Security. Ik heb hier geleerd om te kunnen handelen op het strategisch niveau van publieke en private organisaties.

Mijn afstudeerscriptie ‘Crisis Profiling’ heb ik geschreven voor Crisicom Crisismanagement. Hier heb ik een manier ontwikkeld en beschreven voor het schetsen van een realistisch crisisprofiel ten behoeve van training aan organisaties die zich bevinden binnen de sectoren Zorg, Onderwijs, Financieel, IT, Productie of Dienstverlening. De soorten crises die ik heb onderzocht en uitgewerkt zijn: Datalek, Schietincident bij organisatie, Pandemie, Instorting en Personeelsongeval tijdens bedrijfsuitje of zakenreis.

Waarom heb ik gekozen voor Cyber Security

Ik heb zelf vier jaar lang alle gebieden van Security bestudeerd binnen mijn opleiding. Hierdoor werd het al snel duidelijk dat de organisatie zijn bedrijfsvoering zo diep verworven zit met de IT, dat de (security) kennis hiervan een vereiste is om een goede security manager te worden. Ik heb dan ook het vakgebied Cyber Security gekozen omdat ik dit als de toekomst van Security zie en ik hier meer ervaring in op wil doen.

Ik ga de digitale wereld op mijn manier een beetje beter maken. Hoe? Dat kun je hier lezen!

Iedereen is zich er van bewust dat de digitale wereld op dit moment een exponentiële groei ervaart. Mijn doel als Cyber Security Trainee is deze wereld zo veilig mogelijk te maken voor alle soorten gebruikers en hiermee een veilige digitale omgeving te creëren voor jong en oud.