Jolien van Rossum

Maak kennis met Jolien van Rossum

Mijn naam is Jolien van Rossum, 24 jaar en woonachtig in Deventer. Ik zou mijzelf omschrijven als leergierig, gedreven en een teamplayer. Ik ga niet snel een uitdaging uit de weg en ik word erg enthousiast van het puzzelen met data. Daarnaast ben ik sportief en ben ik ook geïnteresseerd in gezondheid en alles wat daarbij komt kijken.

Het traineeship

Opleiding Business Analytics & Data Science
Vrije Universiteit Amsterdam & Data Science Alkmaar

Deze opleiding op post-master niveau wordt gegeven door hoogleraren van de Vrije Universiteit. De Young Professionals worden opgeleid tot junior specialisten op het gebied van Business Analytics & Data Science. Onderwerpen die aan bod komen zijn proces mining, advanced statistics, artificial intelligence, datamining, machine learning, predicitive modelling, intelligent web applications, optimization en data driven business model innovation. Na afloop van de opleiding zijn de trainees een volwaardig gesprekspartner in het vakgebied, slaan ze de brug tussen de data en de praktijk en zijn ze in staat zelfstandig data-gedreven inzichten te genereren.

Opleiding & Werkervaring

Na mijn bachelor Gezondheid en Maatschappij heb ik de master Epidemiology and Public Health gevolgd op de Wageningen Universiteit. Hier heb ik geleerd epidemiologische onderzoeken te analyseren en te interpreteren. Daarnaast ben ik werkzaam geweest als student-assistent bij verschillende statistiek vakken. Ik heb mijn opleiding afgesloten met een stage in Newcastle (Australië), waar ik mij vastgebeten heb in het analyseren van eetgedrag en vvoedingskennis bij kinderen op de basisschool met behulp van R.

Waarom heb ik gekozen voor Business Analytics & Data Science

Grote datasets zijn voor mij een soort puzzels waarin antwoorden verstopt zitten. Ik word erg enthousiast om hiermee aan de slag te gaan en ik houd er van zaken tot de bodem uit te zoeken. Ik zie dit traineeship als een hele mooie kans om mijzelf verder te ontwikkelen in het data science vakgebied, te leren van anderen en ervaring op te doen bij interessante bedrijven en organisaties.

Ik ga de digitale wereld op mijn manier een beetje beter maken. Hoe? Dat kun je hier lezen!

Data is de toekomst maar het word door veel mensen nog gezien als iets nieuws of iets waar men niet goed weet wat ze ermee aan moeten. Ik hoop dat ik mij enthousiasme kan overdragen en ook anderen enthousiast kan maken over het gebruik van data. Daarnaast hoop ik te kunnen laten zien dat data heel waardevol kan zijn en dat het organisaties en bedrijven verder kan helpen.