Daan van der Schot

Maak kennis met Daan van der Schot

Ik ben Daan van der Schot, 24 jaar jong en woonachtig te Amsterdam. Sinds november 2020 ben ik Young Professional Informatiemanagement bij Breinstein. Je kan mij herkennen aan mijn grote glimlach en eeuwig optimisme. Dit is ook iets wat ik graag meeneem naar mijn dagelijkse werk. Daarnaast ben ik ontzettend fan van bordspellen (hoe complexer hoe beter!) en vind ik muziek maken het mooiste wat er is.

Opleiding & Werkervaring

Na een studie bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam had ik meer vragen dan antwoorden over waarom organisaties zo functioneren zoals zij doen. Hierop heb ik besloten om naar het Hoge Noorden te verhuizen en een master Change Management te starten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hier ben ik in Coronatijd afgestudeerd op een ontzettend complex inkoopvraagstuk bij een regionaal ziekenhuis in crisistijd. Naast mijn studie heb ik gewerkt in veel verschillende sectoren zoals Telecom, Overheid, E-commerce, Online Marketing en Marktonderzoek.

Buiten werk en studie hou ik van allerlei dingen organiseren. Zo was ik actief betrokken in allerlei commissies bij studieverenigingen en organiseerde ik allerlei optredens voor mijn band. Deze band zou in managementjargon beschreven kunnen worden als een internationaal multidisciplinair zelfsturend team, helemaal Agile dus.

Waarom heb ik gekozen voor Informatiemanagement

Tijdens mijn eerdere werk en studie merkte ik een enorme kloof tussen wat er enerzijds allemaal mogelijk is op het gebied van technologie en anderzijds wat voor technologie mensen tijdens hun werk daadwerkelijk gebruiken. Ik geloof dat ik met het traineeship Informatiemanagement een bijdrage kan leveren om deze twee werelden dichterbij elkaar te brengen. Tijdens dit traineeship leer ik zeer waardevolle skills die mij helpen om niet alleen organisaties verder te helpen, maar ook mijzelf te verder ontwikkelen. De combi werkt daarom echt perfect voor mij!

Ik ga de digitale wereld op mijn manier een beetje beter maken. Hoe? Dat kun je hier lezen!

Je kan als organisatie het meest geavanceerde IT-systeem hebben, super gestroomlijnde processen, maar als medewerkers hier niet op ingespeeld zijn bereik niet de gewenste effectiviteit. Ik hou ervan om IT te matchen met de behoeftes op de werkvloer, zodat werken voor iedereen niet alleen effectiever wordt, maar ook leuker. Ik geloof daarom dat de digitale wereld een stukje beter wordt met participatie van eindgebruikers van IT-systemen en daar ga ik mijn steentje aan bijdragen!