Trainingsprogramma Informatie- & Verandermanagement

Als trainee informatie- & verandermanagement heb je naast je opdracht bij een organisatie ook trainingsdagen. Deze trainingsdagen volg je bij de Academy for Information & Management in Amsterdam. Hier gaat het niet zozeer om de theorie, maar over manieren om te kijken naar problemen en vraagstukken. Daarnaast zijn er trainingsdagen bij Breinstein zelf op kantoor. Onderwerpen die hier aan bod komen zijn Lean (Yellow en Green belt), Scrum, Storytelling en Design Thinking.

Academy for Information & Management

Een gedeelte van de trainingsdagen staat in het teken van intervisie. Tijdens de intervisie bespreek je in groepen punten waar je tegenaan loopt binnen je opdracht. Het is fijn om dit soort dingen te bespreken met degene die in hetzelfde schuitje zitten. Vaak geef je elkaar weer nieuwe inzichten en ideeën waardoor je de dag erna weer fris naar je opdracht gaat.

Daarnaast ben je bezig met een ‘Wicked problem’. Dit zijn casussen die je als groep zelf in de praktijk hebt ervaren. Elke training is er een andere spreker uit het vakgebied die je verder helpt met deze casus. Deze sprekers hebben ieder hun eigen verhaal dat ze brengen op hun eigen manier. Dit zorgt ervoor dat elke trainingsdag weer anders is.

Breinstein trainingsdagen

De trainingsdagen bij Breinstein zijn meer gericht op de theorie. Ik heb bijvoorbeeld net de reeks Lean Yellow & Green belt trainingsdagen afgerond. Dit waren in totaal 6 trainingsdagen over de Lean theorie. Dit werd gegeven door twee vaste Lean trainers. Tijdens deze dagen was er veel afwisseling tussen luisteren naar theorie en actief bezig zijn met oefeningen. Je kreeg als huiswerk een aantal opdrachten mee om toe te passen binnen je organisatie. Dit presenteerde we tijdens de trainingsdagen aan elkaar. Daarnaast was er een examen om de Yellow & Green belt te halen.

Daarnaast heb ik een aantal trainingen gehad over timemanagement, omgaan met weerstand, visueel communiceren en storytelling. Deze trainingen werden gegeven door verschillende sprekers. Alle tips die ik uit deze dagen kon halen waren heel praktisch en direct toe te passen binnen mijn opdracht. Dit maakt deze dagen heel waardevol.

Tot slot zijn het ook hele gezellige dagen met je Breinstein klas. Het is erg leerzaam om je ervaringen met elkaar te delen en elkaar te helpen om verder te komen. Probeer dan ook zoveel mogelijk uit deze trainingsdagen te halen. Bepaal zelf wat toepasbaar is bij jouw organisatie en neem dit weer mee.

;