Mijn ervaringen als trainee Informatiemanagement bij Breinstein

Mijn naam is Laura den Bouwmeester, ik ben 24 jaar en Trainee Informatiemanagement bij Medisch Spectrum Twente in Enschede.

Aan de slag als Trainee Informatiemanagement

Breinstein heeft ervoor gezorgd dat ik een vliegende start heb gemaakt in mijn carrière. Ik heb bij organisaties gewerkt waar ik zonder Breinstein niet binnen was gekomen. Ik startte bij Omroep Gelderland als AVG- en privacy adviseur. Een compleet nieuw vakgebied en een zelfstandige opdracht, spannend! In vier maanden heb ik ervoor gezorgd dat Omroep Gelderland aan de vereisten van de AVG voldeed. Na mijn tweede opdracht van vijf maanden bij Laborijn, waar ik ook AVG en privacy adviseur was, heb ik de puntjes op de i gezet bij Omroep Gelderland op het gebied van de AVG en privacy.

Verschillende opdrachten

In mei 2019 startte ik als Compliance Adviseur Medische Software bij een topklinisch ziekenhuis, het MST in Enschede. In drie maanden tijd heb ik een adviesrapport uitgebracht met de huidige status en een actieplan om te voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van medische software. Vanuit deze opdracht kreeg ik de kans om vanaf deze week bij het MST aan de slag te gaan als contractbeheerder op de ICT afdeling. Weer een toffe nieuwe uitdaging en ontzettend fijn dat ik bij het MST kan blijven. Vanuit de AVG vind ik het onderdeel verwerkersovereenkomsten het meest interessant, de functie contractbeheerder sluit daar mooi op aan.

Opleidingsdagen

De opleidingsdagen van Breinstein en die van de Academy for Information and Management geven mij een energie-boost en zorgen ervoor dat ik met een frisse blik terugkom bij de opdracht. Er worden toffe trainingen gegeven door interessante sprekers uit het werkveld. Het fieldmanagementtraject zorgt ervoor dat ik continu op scherp sta: maandelijks kijk ik naar mijn functioneren en worden de juiste vragen gesteld om mezelf te blijven ontwikkelen.

Begeleiding vanuit Breinstein

Vanuit Breinstein is Anne mijn fieldmanager. Ik ervaar het als zeer prettig dat ik een fieldmanager heb wie ik vertrouw en met wie ik kan sparren over alle werkgerelateerde zaken. Sinds een half jaar is Joey mijn accountmanager en er was direct een goede klik. In een paar maanden hebben we elkaar goed leren kennen en weet hij wat mijn sterke kanten en uitdagingen zijn bij een opdracht. Door intensief en informeel contact met Joey en Anne weet ik dat ik in goede handen ben.

;