De vernieuwde Security & Privacy kick-off

*Let op: Spoiler alert!*

In deze blog staan spoilers over de kick-off. Wil jij je tijdens de kick-off liever laten verassen? Dan kun je deze blog beter overslaan en één van onze andere blogs lezen!

Het eerste weekend van april mocht ik, samen met de nieuwe Security & Privacy klas, starten met het traineeship. We hadden een primeur, gezien we als eerste van trainee.nl deelnamen aan een vernieuwde, nu tweedaagse, kick-off. Deze kick-off was georganiseerd om je mede trainees (beter) te leren kennen. Handig, gezien dit toch de mensen zijn waar je twee jaar lang mee naar lessen gaat en wellicht ook mee samenwerkt. Deze blog is een kleine sfeer impressie van de kick-off.

Vrijdag: start van de kick-off

Om 10:00 uur werden we bij het kantoor van trainee.nl verwacht. Nadat iedereen binnen was gedruppeld en voorzien was van een kop koffie of thee, begonnen we de dag met een korte introductie ronde. Hier werd onder andere besproken met welke opdrachten trainees bezig zijn, en wat ze daar zoal doen.  Omdat dit soort rondes vaak wat statisch zijn, werd dit voortgezet met diverse spellen, die tevens als prima ijsbrekers diende. Een lunchpauze, wat intense pingpong rallies en potjes Fifa later, werd het programma vervolgd met een info sessie. Tijdens deze sessie werden diverse administratieve onderwerpen, zoals het salaris en vakantiedagen, besproken. Ook kregen we uitgebreid de tijd om vragen te stellen tijdens een Q&A met een trainee van een eerdere klas. Slim, aangezien het altijd helpt om tips & tricks te krijgen van mensen die je voor zijn gegaan. Daarmee werd het ‘formele’ gedeelte van die dag afgerond. Hierop volgend werd onze kennis op de proef gesteld met een pub quiz. Na een borrel, nog wat (te serieus bevochtte) potjes pingpong en andere sociale bezigheden, was het tijd om Alkmaar in te gaan. Hier moesten we ons melden bij het King’s Inn hostel, waar we zouden overnachten. Na een snelle check-in en kamerverdeling, was het tijd om met z’n alle uit eten te gaan. Als afsluiting van de avond zijn we nog diverse kroegen afgegaan in het Alkmaarse stadscentrum.

Zaterdag

Zaterdagochtend begon vroeg met een eitje, een croissantje en jus d’orange. Na dit prima hostelontbijt werden we weer vroeg verwacht op het kantoor van trainee.nl. Om de kick-off af te sluiten, kregen we hier een workshop ‘hoe haal je het maximale uit jezelf’. Deze werd gepresenteerd door Marijn Beuker, Performance & Development Director van AZ Alkmaar. Hij gaf ons onder andere een insight in hoe AZ het selecteren van nieuwe talenten aanpakt. Hier kwam naar boven dat succes niet perse gekocht kan worden. Zo kopen sommige voetbalclubs jong talent op, echter presteren deze niet altijd optimaal. Verder bleek dat talent ook niet altijd tot succes leid als je zelf niet bereid  bent om hier hard voor te werken. Tevens werd er gekeken naar de resultaten van een vooraf ingevulde questionnaire. Deze resultaten gaven inzicht in van wat voor positie je in zou kunnen nemen in een team en met welke type personen je goed samen zou kunnen werken. Na deze informatieve ochtend, en een laatste lunch,  keerde iedereen huiswaarts.

It is safe to say dat de kick-off een prima manier was om mijn mede trainees te leren kennen. De activiteiten waren informatief en interessant en er heerst een relaxte en sociale sfeer. Iedereen, dus ook de trainee.nl staff, deed enthousiast mee. Ik kijk uit naar de T&M dagen.

;