Recruiter Martijn vertelt over zijn start bij Breinstein 1,5 jaar terug

Mijn start als recruiter bij Breinstein, voor het Traineeship Informatiemanagement, in oktober 2018 lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Na eerst een maand ingewerkt te zijn in Alkmaar door mijn collega-recruiters Femke en Anouk ben ik samen met een nieuw team gaan werken op onze (destijds) nieuwe vestiging in Rotterdam. Een spannende en leerzame tijd waarbij wij allen recent gestart waren bij onze nieuwe werkgever Breinstein. Als Recruiter Informatiemanagement ben ik verantwoordelijk voor de provincies Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg en begeleid ik het gehele aannametraject van sollicitanten.

Successen gevierd en fouten gemaakt

Met in de eerste dagen slechts de beschikking over een paar stoelen en tafels, zijn wij in Rotterdam op enthousiaste wijze aan de slag gegaan om Informatiemanagement en (onder het label van trainee.nl) Business Analytics & Data Science verder uit te bouwen in het zuiden van het land. Dit ging met vallen en opstaan. Door de drive om onze traineeships effectief in de markt te zetten voor zowel (potentiële) trainees als (potentiële) opdrachtgevers zijn wij er in geslaagd om een mooie groei te bewerkstelligen. Wij hebben grote successen gevierd, maar uiteraard ook veel fouten gemaakt. Door als team constant te analyseren waar wij beter in kunnen worden hebben wij een sterke groei kunnen doormaken, op vestigingsniveau maar ook op persoonlijk vlak.

Wat mij met name geholpen heeft is de manier van werken bij Breinstein. Je krijgt veel vrijheid in combinatie met veel verantwoordelijkheid. Hierbij heb je de ruimte om uit te zoeken welke werkwijze het beste bij jou past en om deze constant te optimaliseren, uiteraard binnen de kaders van ons recruitmentproces. Collega’s en het management staan altijd klaar om je te helpen, maar we hebben evengoed een mentaliteit van “ga het maar doen”. Dit sluit goed aan bij mij als professional.

De reden dat ik mij altijd met honderd procent kan inzetten voor mijn werk is dat ik volledig achter onze dienstverlening sta. Vanuit Breinstein hebben we een volle focus op ons traineeship informatiemanagement. Dit zorgt ervoor dat wij een opleiding van hoog niveau hebben kunnen creëren, waarbij wij constant kijken naar verbeteringen, afhankelijk van de verschuivingen binnen het vakgebied van informatiemanagement en de vragen vanuit de markt.

Een realistisch voortraject

De sollicitatieprocedure met kandidaten vind ik erg interessant. Wij letten op de inhoudelijke kennis en ervaring die iemand meebrengt, maar evengoed op de communicatieve skills van de persoon. Als informatiemanager moet je namelijk ook kunnen informeren, stimuleren en coachen. Ik vertel de kandidaat graag zo transparant mogelijk over Breinstein, het traineeship en de projecten die zij kunnen gaan doen, om te zorgen voor volledige helderheid over ons traject. Het is in mijn optiek erg belangrijk dat de informatie die wordt verstrekt in het voortraject in lijn staat met de realiteit. Pas dan kun je als organisatie en sollicitant commitment naar elkaar uitspreken. De wederzijdse verwachtingen moeten heel helder zijn, aangezien je toch een samenwerking van 24 maanden met elkaar aangaat. Ten slotte vind ik het belangrijk dat kandidaten de gesprekken als prettig en informatief ervaren, ook indien er wordt besloten om niet met elkaar in zee te gaan.

Ondanks de uitdagingen die gepaard gaan met de corona-perikelen, mogen wij binnenkort enkele nieuwe collega’s welkom heten. Ik kijk uit naar de samenwerking met hen en wij gaan hen helpen om binnen afzienbare tijd nog vele sollicitanten en opdrachtgevers blij te maken.

;