Projectleider AFAS bij Breinstein; Trainee Sander deelt zijn ervaringen

Wil jij weten wat de ervaringen zijn van een trainee mét en bij Breinstein? Lees dan snel verder want ik vertel over mijn ervaringen als Projectleider AFAS bij Breinstein.

Mijn naam is Sander Dop, 29 jaar en ik werk bij Breinstein sinds september 2019. Ik volg het traineeship informatie- en verandermanagement. Tijdens dit traineeship volg je een opleiding waarbij je de kennis direct leert toe te passen in de praktijk. Zelf ben ik van mening dat je de theorie het beste eigen maakt door het te gaan gebruiken in de praktijk, iets wat een traineeship perfect kan bieden. En Breinstein biedt mij deze kans!

Een traineeship bij Breinstein

Er zijn tegenwoordig vele traineeships die je kunt volgen bij verschillende organisaties. De reden dat ik voor Breinstein heb gekozen, zijn er eigenlijk meerdere: de inhoud van de opleiding, het type opdrachten, de professionele organisatie en het goede gevoel dat zij mij gaven. De opleiding bestaat onder andere uit leren omgaan met weerstand, storytelling, Lean, mensen leren overtuigen en jezelf nog beter leren kennen. Met de opleiding werk je op die manier aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. De opleiding volg ik samen met andere klasgenoten en we zijn in totaal met 10 personen. Het is fijn om de opleiding te volgen met meerdere mensen. Je kunt je ervaringen delen en ook weer van elkaar leren hoe iemand anders iets doet.

De opdrachten die je doet kunnen divers zijn, maar hebben allen te maken met informatie- en verandermanagement. Mijn eerste opdracht was als applicatiebeheerder. Helaas was dit niet iets waar ik mijn talenten voldoende bij kon inzetten en was de opdracht anders dan ik had verwacht en gehoopt. Gelukkig is er in goed overleg met alle partijen overeengekomen dat ik eerder kon stoppen. Direct daarna ben ik aangesteld op mijn tweede opdracht: projectleider AFAS intern bij Breinstein. Wat een gave en leerzame topopdracht! Recentelijk is zelfs mijn opdracht verlengd tot het einde van mijn traineeship, iets waar ik zeer blij mee ben!

Projectleider AFAS intern bij Breinstein

AFAS is een zogenaamd ERP-programma waarin al je bedrijfsprocessen samenkomen in één softwarepakket. Zelf zie ik het als een soort pakket van legoblokjes waarbij je zelf kunt bepalen wat en hoe je iets gaat bouwen. In mijn rol als projectleider AFAS bewaak ik het overzicht over het gehele project, doe ik de planning, stel ik de prioriteiten, neem ik de organisatie mee in de veranderingen, verzorg ik de communicatie richting de organisatie, voer ik testen uit of ben ik testcoördinator, verzorg ik trainingen van nieuwe AFAS-processen en zit ik veel tussen de business en de IT.  Dit allen doe ik natuurlijk niet alleen en werk ik nauw samen met het projectteam en de andere collega’s van de organisatie. Samen hebben we al vele verbeteringen en vernieuwingen mogen doorvoeren. Dat geeft een heerlijk gevoel!

Mijn huidige opdracht is erg divers en voor mijn werk kom ik in aanraking met iedere collega van de organisatie. Het ene moment schrijf ik een testplan, het andere moment haal ik de klantvraag op uit de business en weer een ander moment ga ik samen met het projectteam de planning maken. Deze diversiteit trekt mij erg aan. Ook kan ik hier erg veel leren van de competenties en talenten van al mijn collega’s: van backoffice tot en met de directie. Ik zie collega’s aan het werk met veel passie en hart voor de zaak en trainees. Stuk voor stuk harde werkers en een fijne werksfeer. Breinstein zie ik als een platte en open organisatie waar geluisterd wordt naar je mening en ideeën.

Ik kijk uit naar de uitdagingen die mij de aankomende periode te wachten staan. Ik heb zin om mijzelf te ontwikkelen tot een volwaardig professional in de IT in deze dynamische en energierijke omgeving. Wie weet tot ziens bij Breinstein!

;