Persoonlijkheidstesten binnen het traineeprogramma

Het werken in teams is natuurlijk erg belangrijk. Het is daarom ook goed om te weten wat jouw persoonlijkheid is en die van je collega’s. Persoonlijkheidstesten wijzen uit wat je talenten zijn, maar ook je valkuilen. Zodoende kun je taken beter verdelen en tot een betere samenwerking komen. Grote bedrijven gebruiken het bijvoorbeeld in hun selectieprocedure en tijdens het traineeship van Breinstein ontkom je er natuurlijk ook niet aan!

Er zijn talloze persoonlijkheidstesten te vinden. De ene test legt meer de nadruk op het individu en de ander focust zich meer op het handelen van iemand in een team. In deze blog bespreek ik alleen de persoonlijkheidstesten die ik tot nu toe zelf tijdens mijn traineeship tegen ben gekomen. Dit zijn de teamrollen van Belbin, de MBTI test en de DISC test.

De teamrollen van Belbin

Zoals de naam al aangeeft gaat deze test meer over jouw gedrag binnen teams. Het uitgangspunt van deze test is dat je inzichten krijgt in je eigen talenten/valkuilen en die van je collega’s. Zo kan men die optimaal inzetten voor een succesvolle samenwerking. Om deze rollen snel te categoriseren is er een kernwoord gekoppeld aan twee teamrollen.

– De doeners (bedrijfsman en brononderzoeker)

– De denkers (plant en monitor)

– De ‘willers’ (vormer en voorzitter)

– De voelers (zorgdrager en groepswerker)

Elke teamrol is eigenlijk een strategie in het omgaan met werk en met collega’s. In de praktijk hebben we allemaal twee of drie teamrollen die goed bij ons passen. Succesvolle teams bestaan vaak uit een combinatie van verschillende teamrollen. Veel van dezelfde rollen binnen een team kan leiden tot tegenvallende resultaten. Verschillende rollen vullen elkaar vaak aan en versterken elkaar. Helaas kunnen ze ook leiden tot tegenstrijdigheden en rivaliteit. Het is daarom belangrijk om de verschillende rollen in je team goed te (her)kennen.

MBTI

De MBTI test (de Myers Briggs Type Indicator) is misschien het meest bekend. Deze test verdeelt de samenleving in 16 verschillende types. Men doet dit op basis van vier psychologische concepten:

– Is iemand meer naar buiten of meer naar binnen gericht? (extravert of introvert)

– Haalt iemand informatie uit feiten of uit ervaringen? (sensing of intuition)

– Neemt iemand beslissingen op basis van logica of gevoel? (thinking of feeling)

– Is iemand flexibel en open of is diegene liever gebonden aan planningen en oordelen? (perceiving of judging)

Elk individu heeft een persoonlijke voorkeur bij één van de twee tegenstellingen. Deze vier concepten bepalen welk van de 16 types het beste past bij de persoon. Doordat er 16 types bestaan geeft deze test een specifieker beeld van iemands persoonlijkheid. Het is een uitstekend hulpmiddel om zelf te groeien en anderen beter te begrijpen.

De DISC test

De DISC test ziet er op het eerste oog wat minder diepgaand uit want het bestaat uit vier verschillende uitkomsten. Maar dat maakt de test niet minder waardevol. Door middel van vragenlijsten en stellingen meet het ons zichtbare gedrag in voorgestelde situaties. Door steeds voorkeuren aan te geven komt men uit op één van de volgende stijlen:

– D: Dominant (rood) -> Kernwoorden: zelfverzekerd, resultaatgericht en assertief

– I: Invloed (geel) -> Kernwoorden: enthousiast, energiek en communiceren

– S: Stabiliteit (groen) -> Kernwoorden: vriendelijk, luisteraar en bescheiden

– C: Conformiteit (blauw) -> Kernwoorden: betrouwbaar, zorgvuldig en weloverwogen

Je bent natuurlijk niet 100%  één ‘kleur’ maar vaak een combinatie van meerdere kleuren. Wel is er vaak een voorkeur voor een bepaalde kleur. Dit zie je terug in de rol die die persoon in de groep heeft. De een neemt vaak de leiding (rood), iemand zorgt voor nieuwe ideeën (geel), terwijl de ander alles netjes noteert (blauw) en de laatste zorgt voor de gezelligheid (groen).

De waarde bepaal je zelf

Er word nog wel eens getwijfeld over het nut van persoonlijkheidstesten. Vooral als de uitslag minder aantrekkelijk is dan gehoopt. De kern is dat de uitslag een zekere houvast kan bieden en het team waarin men werkt wat overzichtelijker maakt. Natuurlijk kan geen enkele test de complexiteit van het menselijk gedrag volledig verklaren. Persoonlijkheidstypes zijn wendbaar en veranderen, maar beschrijven wel het aannemelijk gedrag van mensen volgens patronen. Hierin ben jij zelf de expert. Alleen jij kan nagaan welk type het meest accuraat is. Men moet ook onthouden dat elke uitkomst waardevol is. Er zijn geen slechte of goede uitkomsten mogelijk.

En nu jij!

Op internet zijn talloze gratis persoonlijkheidstesten te vinden die je een goed beeld kunnen geven wat jou persoonlijkheid is. Het is nooit verkeerd om alvast te ontdekken wat voor persoon jij precies bent. Probeer het zelf ook!

;