Nieuwe accountmanager Floris vertelt: ‘Ik ben vrijgelaten om zelfstandig aan de slag te gaan’

Hoewel ik “pas” 2,5 maand werkzaam ben bij Trainee.nl, voel ik mij als een vis in het water. Hierdoor vergeet ik dus ook vaak genoeg dat ik eigenlijk nog relatief nieuw ben. Een kleine rekensom bevestigt dan ook direct je vermoeden; ik ben namelijk in de coronacrisis begonnen aan een nieuw avontuur. Per 2 maart ben ik begonnen als Accountmanager Cyber Security, Privacy & IT-Risk. Vanuit ons kantoor in Rotterdam ben ik het aanspreekpunt voor organisaties in het “zuidelijk deel” van ons land.  In deze blog vertel ik jullie graag meer over mijn eerste periode bij deze leuke- en ondernemende club!

Waarom Trainee.nl en het Traineeship Cyber Security?

Voordat ik bij Trainee.nl in dienst trad, merkte ik mijn groeiende behoefte om mij steeds meer in het Security vakgebied te verdiepen. De combinatie van de focus op dit vakgebied en de bijdrage die ik lever aan de ontwikkeling van Young Professionals zijn voor mij de belangrijkste redenen geweest om deze mooie stap te maken. Daarnaast proef ik ontzettend veel ambitie binnen de organisatie om zich steeds verder te ontwikkelen. Het opleidingstraject, dat in samenwerking met de Antwerp University is ontwikkeld, is hier wat mij betreft het absolute voorbeeld hiervan.

De eerste weken

Als de dag van gisteren herinner ik mijn eerste werkweek. Mijn eerste dag was in Rotterdam (de vestiging waar ik werkzaam ben) en werd warm opgevangen door Nikki (de Corporate Recruiter binnen Trainee.nl) en de rest van het team in Rotterdam. Deze dag stond vooral in het teken van mijzelf wegwijs maken in de systemen en mijn nieuwe collega’s leren kennen!

Na deze eerste dag is de rest van mijn week voorbij gevlogen. Op dag twee direct mee met één van mijn collega’s op afspraak en op dag drie direct een van de ‘beldagen’ meegemaakt. Supertof, om op zo’n rap tempo mijn collega’s te ontmoeten en hun enthousiasme en passie voor hun vakgebied te mogen proeven.

De tweede werkweek stond voor mij volledig in het teken van zo snel mogelijk het vakgebied “eigen” maken. Om dit te realiseren ben ik meermaals naar het hoofdkantoor in Alkmaar gereisd en intensief begeleid door mijn collega accountmanager. Gezamenlijk zijn we begonnen met het in kaart brengen van onze contacten in het zuiden van Nederland en begonnen met het benaderen van onze (potentiële) opdrachtgevers. De mix van mijn eerdere opgedane ervaring en alle handvaten/ hands-on tips zorgden ervoor dat ik na de tweede week volledig zelfstandig aan de slag kon.

En daar was ineens de coronacrisis…

Zoals ik hierboven al benoemde heb ik, net als de rest van Nederland, te maken met de coronacrisis. Voor mij betekende dit een extra uitdaging… Ineens moest ik mijn weg vinden in een nieuwe job, in een unieke situatie. De overheid voerde de Intelligente Lockdown door en ineens moest iedereen thuiswerken. Gelukkig hebben wij hier meer dan voldoende faciliteiten voor beschikbaar en spreken we elkaar meermaals telefonisch of via Teams.

Wat voor mij heel fijn voelt, is dat ik ondanks de coronacrisis volledig ben ondersteund in het vinden van mijn eigen weg binnen het vakgebied en de organisatie. Ik ben vrijgelaten om zelfstandig aan de slag te gaan en vragen kreeg ik zeer vlot beantwoord.

Hoe ervaar je je werk nu dan, zo richting eind mei?

Uiteraard kan ik niet ontkennen dat de coronacrisis ook zijn impact heeft gehad. Deze nieuwe situatie zorgde voor een compleet nieuwe dynamiek. Inmiddels is voor mijn gevoel iedereen wel gewend aan “het nieuwe normaal”. Wat ik vooral leuk vind om te zien, is dat juist in deze coronacrisis, onze trainees direct van meerwaarde kunnen zijn bij onze opdrachtgevers. Het “nieuwe normaal” gaat vaak gepaard met nieuwe/ extra veiligheidsmaatregelen die getroffen moeten worden. Uiteraard lopen de huidige security-projecten ook gewoon door. Hierdoor kunnen onze trainees op korte termijn direct extra ondersteuning bieden aan de teams bij onze opdrachtgevers.

Meer weten over ons Security Traineeship?

Zou je graag willen weten hoe onze trainees onze opdrachtgevers ondersteunen, óf wil je meer weten over mijn inwerktraject? Neem dan vrijblijvend contact op via florisweij@trainee.nl of 06-82242225. Als de richtlijnen het toelaten, kom ik graag vrijblijvend langs voor een kop koffie. Zo niet, dan plannen we een virtuele kennismaking in via Microsoft Teams!

;