Mijn eerste 3 maanden bij trainee.nl

Maandag 23 september was het zover: mijn eerste werkdag als recruiter bij trainee.nl

Ben ik een ‘headhunter’? Absoluut niet, ik noem mezelf eerder een ‘breinhunter’. Dagelijks ben ik als recruiter op zoek naar hoogopgeleid talent dat een nieuwe stap wil maken op de arbeidsmarkt. Mijn focus ligt bij het traineeship Business Analytics en Data Science. Hierbij ben ik op zoek naar gemotiveerde mensen die het leuk vinden om in data te gaan duiken en met deze vondsten een vertaalslag kunnen maken naar de praktijk.

Mijn eerste werkdag bij trainee.nl

Vol enthousiasme begon ik aan mijn eerste werkdag op kantoor Utrecht. Na een kop koffie en een korte kennismaking met het team sloot ik direct aan bij de weekstart. Een nieuwe week betekent nieuwe kansen. Voordat we met de weekdoelstellingen begonnen werd het weekend besproken, waarbij de leukste en grappigste verhalen naar boven kwamen. Vervolgens werd het tijd voor het echte werk en werd ik direct betrokken als teamlid in de vergadering. Dit gaf mij een goed beeld van de sfeer in het team: hard werken, maar er is ruimte voor humor en oprechte interesse in elkaar. Met een prachtig boeket ging ik naar huis om deze nieuwe uitdaging met volle energie aan te gaan!

De eerste twee weken

De organisatie leren kennen, dat was mijn belangrijkste doel. Het was zeer belangrijk om te weten wat de organisatie doet, wat alles inhoudt en vanuit daar kon ik stappen gaan maken. Het mooie is dat ik deze ruimte zeker gekregen heb, want mijn eerste werkdagen bestonden voornamelijk uit het meedraaien met ervaren recruiters, accountmanagers en fieldmanagers.

Meedraaien met een accountmanager

In mijn eerste weken kreeg ik de mogelijkheid om mee te gaan met een accountmanager naar zijn afspraak. Hierbij kwam duidelijk naar voren met welke opdrachtgevers wij samenwerken. Dit gaf mij een goed beeld van onze doelstelling, bij welke opdrachtgevers onze trainees terecht komen, hoe de samenwerking verloopt en het verwachtingsmanagement van beide kanten. 

Meedraaien met een fieldmanager

Door kennismakings- en coaching gesprekken bij te wonen kon ik zien wat er gebeurt na het aannemen van een kandidaat. Het is niet alleen maar ‘gefeliciteerd met je baan en hierbij je contract’. In tegendeel zelfs, je wordt niet zomaar in het diepe gegooid als trainee bij ons. Goed om te zien dat onze trainees een fieldmanager hebben die hen begeleidt op persoonlijke ontwikkeling tijdens hun traject. Onderwerpen kwamen aan bod zoals: waar staat de trainee nu? Wat heeft de trainee bereikt en wat wil hij/zij nog meer bereiken? Heel belangrijk: zelfreflectie! Dit gaf mij een goed beeld van geschikte kandidaten.

Meedraaien met een ervaren recruiter:

Recruiting calls, skypegesprekken en sollicitatiegesprekken bijwonen was mijn grootste focus. Dagelijks werd ik volledig ingewerkt in onze assessments, cv-checks en sollicitatietrainingen. Ik kreeg hier heel veel energie van!

Onboarding: zelf aan de slag gaan.

De eerste twee maanden waren voorbij en in de tussentijd was ik door mijn proeftijd heen. Met veel enthousiasme heb ik mij vastgehouden aan mijn doelen om ze te behalen en dat is gelukt.

De juiste feedback is een must!

Feedback waar je meteen wat mee kan staat bij trainee.nl centraal. Deze feedback kon ik direct toepassen de volgende keer. Je leert bij trainee.nl echt door te doen en dat vind ik de beste manier van werken. Van zelfstandige recruiting calls tot sollicitatiegesprekken met een persoonlijkheidstest, alles kwam aan bod. In een rap tempo werd ik klaargestoomd om aan de slag te gaan.

Resultaat

De combinatie tussen een goed inwerktraject van trainee.nl en mijn inzet heeft ervoor gezorgd dat ik 3 kandidaten aangenomen heb in 3 maanden tijd. Hoe heb ik dit aangepakt? Door veel mee te draaien met collega’s, meeschrijven, constant vragen stellen, trainees bellen en kennismaken, omgaan met feedback, vergaderingen bijwonen, snel schakelen en 100% inzet tonen.

Super collega’s

Als afsluiter heb ik ontzettend genoten van de gezellige borrels met de feestdagen en kan ik met trots zeggen dat ik deel uit maak van een team vol toppers!

Wil jij je ook aansluiten bij het team van trainee.nl? Neem dan een kijkje op onze website voor leuke vacatures: https://trainee.nl/interne-vacatures/

Wie weet, tot snel!

Satinique Esajas

Recruiter Traineeship Business Analytics & Data Science

;