Mijn dag als accountmanager

Het is maandag, 8:15 uur en ik loop het kantoor van Breinstein binnen. Ik begin graag vroeg, laten we het erop houden dat ik de dag graag rustig start. Met een vers kopje koffie open ik mijn laptop en bekijk mijn agenda. Ik formuleer mijn weekdoelen en maak me klaar voor de dagstart met mijn accountmanagement team. Tijdens de dagstart vieren we onze successen en delen we onze teleurstellingen, we bespreken onze doelen en ondersteunen elkaar waar nodig.

De dag van een accountmanager

Vol enthousiasme pak ik na de dagstart een koffie to go en stap ik in de auto. Op naar mijn eerste afspraak van de dag! Ik heb een kennismaking bij een scholengemeenschap. Ik ben benieuwd naar hun uitdagingen en wat de trainees van Breinstein hierin voor ze kunnen betekenen. Ze ondervinden nog problemen op het gebied van informatiemanagement en zoeken iemand die de (digitale) processen in kaart brengt en vervolgens optimaliseert. We zien beide raakvlakken en kansen. Terug in de auto bel ik mijn recruiter en zij weet al gelijk een geschikte trainee voor deze opdracht. Het cv stuurt ze mij direct toe en mail ik naar de opdrachtgever. Morgen gelijk nabellen, dit is in mijn eigen ogen absoluut een match. Fingers crossed!

Flexwerken

Tussen mijn afspraken in heb ik tijd over. Ik besluit dan ook om mijn laptop open te klappen bij het restaurant om de hoek. Ik pleeg een aantal belletjes en voer een aantal contractverlengingen door van trainees. Ik besluit om nog even te bellen met een trainee die sinds vorige week op een nieuwe opdracht zit. Ik ben erg benieuwd of ze op haar plek zit. De opdracht is te gek, net als de collega’s vertelt ze me. Kijk, dit soort reacties maken mij nou blij! Hier doe ik het voor als accountmanager.

Amsterdamse Zuidas

Mijn tweede afspraak is een evaluatie bij een van onze klanten, bij CBRE. De opdrachtgever is erg positief over onze trainee! Het nieuwe systeem Salesforce is geïmplementeerd en de laatste groep medewerkers worden getraind in het gebruik van Salesforce. Daarna praat ik gelijk bij met de trainee. Ik deel haar de complimenten vanuit de opdrachtgever en ze laat me het gebouw en haar favoriete lunchplekje zien. Hier heeft ze vorige week nog gezeten met Jolanda. Jolanda is haar fieldmanager vanuit Breinstein en helpt haar met haar persoonlijke ontwikkeling tijdens het 1,5 jaar durende traineeship. Met een lach stap ik het gebouw uit. Ik ben toch altijd weer onder de indruk als ik op de Zuidas ben;-).

De laatste afspraak van de dag is weer een kennismaking. Deze keer bij een waterbedrijf. Tijdens het wachten op mijn afspraak, pak ik een lekker glaasje water. We bespreken wederom de uitdagingen van de organisatie op het gebied van informatiemanagement. We zijn beide nog zoekende naar een concrete opdracht, maar zien wel veel mogelijkheden. We besluiten om een vervolgafspraak te maken om de aanvraag concreet te maken.

Geslaagde dag

Na de afspraak rijd ik richting huis. Thuis sla ik nog even mij laptop open en bekijk mijn agenda voor morgen. Dinsdag is onze kantoordag. Met alle accountmanagers houden we een ‘beldag’ en de winnaar van de dag mag een cadeautje grabbelen. Wie weet ben ik morgen de winnaar! Zo niet, probeer ik mijn collega’s met een potje tafeltennis te verslaan.

Met een voldaan gevoel doe ik mijn laptop dicht. Het was een geslaagde dag vandaag!

Wil jij mijn collega worden? We zoeken nog een accountmanager voor de regio Amsterdam en omstreken en Flevoland, maar ook voor ons kantoor Utrecht (Regio Gelderland en Overijssel). Bekijk onze vacatures en wie weet daag ik jou binnenkort uit voor een potje tafeltennis!;-)

 

;