Kick-off en train & muscle dagen

*Let op: Spoiler alert!*

In deze blog staan spoilers over de kick-off. Wil jij je tijdens de kick-off liever laten verassen? Dan kun je deze blog beter overslaan en één van onze andere blogs lezen!

Tijdens de Train & Muscle dagen van trainee.nl worden er kennissessies georganiseerd en werk je anderzijds aan maatschappelijke- of juist meer business gerelateerde vraagstukken. Deze dagen worden begeleid door een coach. De kennissessies worden gegeven door specialisten, de vraagstukken worden ingebracht door verschillende organisaties vanuit de publieke sector of het bedrijfsleven. Tussen de middag kun je aan je conditie werken en opladen voor het tweede deel van de dag door te sporten. Met deze ingrediënten maken we een start met het vinden van onze persoonlijke succesformule.

Kick-off

Eind september hebben wij als eerste Security & Privacy klas onze kick-off gehad. Op deze kick-off hebben we elkaar eerst beter leren kennen. Dit deden we door middel van een aantal leuke spelletjes en gesprekken, waar ik overigens niet teveel over ga verklappen in verband met nieuwe klassen. Verder kwamen er twee gastsprekers die het nodige vertelden over Informatiebeveiliging, IT security en privacy en wat voor negatieve gevolgen het kan hebben als je hier niet goed over nadenkt. Zo vertelde onderzoeksjournalist Maria Genova over een groot aantal slachtoffers van identiteitsfraude en hoe gemakkelijk een mens daar slachtoffer van wordt. Tussendoor was er uiteraard een lekkere lunch geregeld. Na de gastsprekers volgde er een borrel met lekkere hapjes. Oh ja en er werd een nieuwe profielfoto gemaakt voor ons LinkedIn profiel, voor een professionelere uitstraling.

Eerste T&M dag

Op 3 november was het dan tijd voor de eerste echte Train & Muscle (T&M) dag. Deze dag begon met een crisisgame waarbij we met de groep werden aangevallen door een hacker. Na de verdeling van rollen mochten wij verschillende stappen nemen om de hacker te ontmaskeren en tegen te houden. Uiteindelijk scoorde we na een wat onwennig begin toch een 8 uit 10, binnen de anderhalf uur die we kregen om het probleem vast te stellen en op te lossen. Na de lekkere lunch kregen we de tijd om te sporten. De helft van de groep ging de sportschool in om zich af te beulen en de anderen zijn gaan wandelen. Daarna was het tijd om ervaringen uit te wisselen m.b.t. onze opdrachtgevers en werkzaamheden. Vragen die daarin centraal stonden waren: wat is precies je functie en takenpakket? Wat vind je leuk en waar loop je tegenaan? Door de antwoorden op deze vragen in de groep te delen, konden we elkaar helpen en adviseren. En natuurlijk sloten we ook deze dag af met lekkere hapjes en een borrel.

Tweede T&M dag

De tweede T&M dag zag er iets anders uit. Voor deze T&M dag kwam Sonny Snepvangers (onze IT security docent aan de Security Academy) een workshop geven. Hiervoor mochten wij van tevoren input leveren. ’s Ochtends liet hij ons een aantal hackertools zien zoals een ‘Rubber Ducky’ en ‘Pineapple’. Na de lunch vertelde Sonny ons over onder andere de DDos-aanval op de banken en belastingdienst en een aantal andere ervaringen. Uiteindelijk was er nog wat tijd om het programma van de Security Academy voor jaar 2 te bespreken. En tot slot was er ook hier weer een borrel met lekkere hapjes.

Kortom: de T&M dagen zijn leuke educatieve bijeenkomsten waar een goede mix tussen lol, plezier en ontwikkeling centraal staan!

;