Aangenaam! IT trainee Ieke Bakker stelt zich voor

Ik ben Ieke Bakker, 26 jaar oud en sinds maart dit jaar werk ik bij Breinstein. Mijn eerste opdracht is op de IT afdeling bij een zorginstelling in Rotterdam.

Welke passie heb jij voor informatiemanagement of IT?

Mijn passie in de informatiemanagement/ IT ligt aan de gebruikerszijde van applicaties. Ik luister graag naar de eisen en wensen van gebruikers ten aanzien van de applicatie. Daarnaast doe ik een onderzoek naar de behoeftes van de medewerker (digitaal maar ook niet digitaal). Ook informeer ik de gebruikers over onderhoud, verstoringen en nieuwe functionaliteiten.

Wat is jouw grootste passie naast je werk?

Mijn grootste passie naast mijn werk is voetballen. Helaas heb ik op dit moment een blessure aan mijn knie waardoor ik voetballen moet beperken tot fysio en de sportschool. Het liefst ga ik na het werk lekker buiten voetballen. Samen met een team aan de slag te gaan geeft mij enorm veel energie, in het veld maar ook in het werkveld.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Het leuke van mijn werk is dat geen dag hetzelfde is. Het is incident gedreven waardoor ik ’s morgens vaak niet weet wat ik in de loop van de dag doe. Het kan zomaar zo zijn dat ik mijn agenda volledig moet omgooien als er een ernstige verstoring optreedt in de applicaties. Een andere dag ben ik bezig met mijn onderzoek binnen het bedrijf en ben ik interviews aan het afnemen. Na de interviews heb ik dan een berg data die ik kan verwerken.

Wat is het leukste aan je project?

Lastige keuze, maar dan kies ik voor het onderzoek waar ik mee bezig ben. Dit is een onderzoek naar de behoeftes van de zorgmedewerker. Ik vind het erg belangrijk dat de behoeftes van de medewerker centraal staan en om daarnaast meer te leren van de zorg. Voor het onderzoek loop ik dagdelen mee met de zorgmedewerker, deze zorgmedewerkers hebben ook allemaal weer een andere functie. Zo is elke dag een nieuwe uitdaging voor mij.

Wat wil jij bereiken in jouw carrière?

Ik ben pas sinds kort werkzaam als Functioneel Beheerder Office 365/ Sharepoint en wil vooral mijn vak goed begrijpen en alles van het bedrijf leren kennen. De functie Functioneel Beheer wordt bij ieder bedrijf anders ingevuld. Ik heb geen exact beeld waar ik over een aantal jaar wil staan. Dat kan denk ik ook niet als je in de informatiemanagement of IT werkt. Deze ontwikkelt zich zo razendsnel dat de wereld er over vijf jaar waarschijnlijk heel anders uit ziet. Het veranderlijke en afwisselende in mijn werk vind ik juist leuk, omdat ik mij dan niet snel zal vervelen.

;