“Ik kreeg van Breinstein het vertrouwen om te mogen blijven”

In een bizarre tijd als deze, in een nieuwe organisatie terechtkomen en jezelf vanuit huis wegwijs maken. Dit is situatie waar ik twee maanden geleden in terecht kwam. Popelend van energie om in deze nieuwe en frisse omgeving te mogen werken als Recruiter, heb ik maar twee weken op kantoor gelopen tot wij ook bij Breinstein thuis moesten werken. Hoe ik er toch het beste van gemaakt heb, vertel ik je in deze blog!

Kennismaking met Breinstein

Te beginnen bij het begin: een klein jaartje geleden wist ik dat ik mijzelf wilde storten in de wereld van recruitment. Zowel relatiebeheer, als de mens zelf, interesseren mij en dit wilde ik maar al te graag combineren met het bedrijfsleven. Zoekend naar de juiste organisatie kwam ik al snel bij Breinstein uit. Het werken met gedreven young-professionals, die na hun studie de stap op de banenmarkt willen gaan zetten, daar wil ik een rol in spelen! Het duurde niet lang na mijn sollicitatie voor ik Nikki, Corporate Recruiter bij Breinstein, aan de lijn had. Zij wist als geen ander hetzelfde enthousiasme over te brengen als wat ik nu in de rest van ons team zie. Na een tijdje oriënteren op de arbeidsmarkt wist ik het: ik wil hier aan de slag! Zo had ik in maart mijn eerste werkdag. Ik werd hartelijk ontvangen door mijn nieuwe collega’s en zij waren erg proactief in het prikken van koffiemomentjes met mij; dat is nog eens makkelijk kennismaken!  Ook stond er een compleet inwerktraject voor mij klaar, van onze selectieprocedure tot de daadwerkelijke inhoud van onze prachtige traineeships. Alles werd mij haarfijn uitgelegd. 

En toen… Thuis.

Maar ook bij ons heeft het Coronavirus ervoor gezorgd dat wij toch thuis moesten werken. Ik had nog niet alle collega’s op onze verschillende kantoren de hand kunnen schudden, of ik zat thuis in een stille woonkamer. Ook vond ik het wel spannend of ik kon blijven. Ik zat namelijk nog in mijn proeftijd en hoorde de negatieve geluiden van ontslag bij andere organisaties. Gelukkig kreeg ik van Breinstein het vertrouwen om toch te mogen blijven in deze onstuimige periode. Hoe tof is dat! 

Werken als Recruiter

Gelukkig mag ik in mijn handen knijpen dat ik een baan heb wat niet per sé stopt met de nieuwe maatregelen tegenwoordig. Ik heb besloten alles te geven wat ik heb, ongeacht de situatie. De eerste weken thuis heb ik mij zoveel mogelijk geprobeerd te verdiepen in de uitdagende wereld van Informatiemanagement. Hiervoor voerde ik telefoongesprekken met enkelen van onze enthousiaste trainees die al een gave opdracht uitvoeren bij een (semi) overheidsorganisatie. Ook ging ik veel in gesprek met mijn accountmanagers Joey en Alisa, die mij hier stap voor stap in meenamen. Dit, samen met de nodige hoeveelheid thuisstudie, wist ik al snel genoeg mijn eerste kandidaten te vinden en alles te vertellen over Informatiemanagement; tijd om de telefoon te pakken!

Informatiemanagement

Ik ben ontzettend trots op ons traineeship en kan dit dan ook met veel enthousiasme delen met kandidaten. De brug slaan tussen IT, business en de organisatie met alle werknemers meenemen in veranderingen, is een onwijze uitdaging. Dit is niet voor iedereen weggelegd. Aan mij de opdracht om de juiste knappe koppen te vinden. Uiteindelijk krijgen deze toppers een ontzettend mooi coaching traject, relevante trainingen en een vast contract: goed geregeld dus! Dit enthousiasme heb ik gebruikt in mijn benadering naar potentiele kandidaten en heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik in deze gekke tijd alsnog mijn eerste trainee heb aangenomen: ‘hard work pays off’!

Mijn doel is om deze aankomende periode nog verder te groeien in mijn vaardigheden die nodig zijn als Recruiter. Dit ben je namelijk niet ‘zomaar’. Een goede Recruiter heeft nagedacht over zijn personal branding, weet zijn focus constant bij te stellen op de arbeidsmarkt en weet in te schatten in hoeverre de organisatie en een kandidaat matchen. Dit ga ik allemaal verder ontwikkelen, terwijl ik de tofste young-professionals ga vinden die Informatiemanagement-land gaan overnemen!

 

Heb jij ondertussen vragen gekregen over ons traineeship, of wil je vrijblijvend sparren of jij bij Breinstein past? Feel free om mij te bellen of te mailen! Je kunt mij bereiken via (06)57999550 of lambertvandegeer@breinstein.nl. Ik spreek je snel!

;