Efficiënt werken in een hittegolf

Efficiënt-werken

Heerlijk die tropische dagen als je op het strand zit, maar niet als je een deadline hebt! Het kantoor voelt als een woestijn en met iedere klik op de muis voel je de zweetdruppels op je voorhoofd vermenigvuldigen. Je hebt geen concentratievermogen meer en zie je op het computerscherm een oase. Word dan wakker, je ziet waarschijnlijk een fata morgana. Lees snel deze tips om je focus weer terug te krijgen en effectief aan het werk te gaan.

Water is je vriend, voedsel trouwens ook

Natuurlijk, veel water drinken. Het klinkt logisch, maar vaak drinken mensen toch te weinig tijdens een hittegolf. Verder is het geen probleem als je iets anders drinkt, maar water is een van de effectiefste dorstlessers. Daar houdt het nog niet op, je kan de hitte beter verdragen als hetgeen wat je eet aanpast. Denk hierbij aan lichte maaltijden die het lichaam makkelijker kan verdragen. Goede opties zijn fruit en groenten, genoeg power en brandstof om het lichaam draaiende te houden.

Timemanagement om efficiënt te werken

Plan de grootste werkzaamheden in de ochtend in. In de ochtenduren is het veel koeler. Daarnaast kan je in de ochtend alle ramen openzetten, als je dan in de middag de ramen dicht houdt voorkom je al veel hitte op de werkvloer. Verder kan je in de middag de lichtere werkzaamheden oppakken. Zo creëer je voor jezelf een tijdvak waar je relax te werk kan gaan. Rond de middaguren kan je natuurlijk geen stress gebruiken, dit verhoogt namelijk ook de lichaamstemperatuur. Houdt het hoofd koel tijdens deze uren en neem kleine pauzes waarin je beweegt.

Beweging? Ja beweging is goed!

Zei hij nou bewegen? Ja dat klopt, bewegen helpt. Ik zeg niet dat je een minimarathon moet lopen op kantoor. Maar een simpele stretch of korte wandeling zorgt voor bloedsomloop. Als je dan toch al wandelt, kijk dan of je warmtebronnen kan vinden. De volgende stap is deze uitschakelen. Alle apparaten die niet vaak worden gebruikt en die warmte veroorzaken vallen hieronder. Dus die lamp daar langs de plant of de printer om de hoek die niemand gebruikt kunnen uit. Verder kan je tijdens het zitten jezelf verkoelen door een vochtige handdoek in de nek te plaatsen. Daarbij kan je ook in de buurt een ventilator plaatsen, lekker fris. Deze mag echter niet direct op je lichaam gericht zijn. Je wilt naast deze hitte geen stijve nek en geïrriteerde ogen. Als we het toch over verfrissen hebben, kijk dan trouwens ook naar je outfit.

Dress to keep yourself fresh

Hou het fris, geen afspraak? Doe dan geen pak aan of iets met meerdere lagen. Verder zijn dunne stoffen aan te raden en als het kan en mag lekker kort. Daarnaast zijn donkere kleuren af te raden, deze houden je lichaamswarmte namelijk meer vast.

Dit waren de tips, bedankt voor het lezen!

;