‘…de lat steeds hoger leggen voor mijzelf’ – Rüstem | Accountmanager Cyber Security

Op 8 april 2019 ben ik begonnen aan mijn avontuur bij Trainee.nl. Eerst een goed gesprek gevoerd met Anita, de Corporate Recruiter voor Trainee.nl & Breinstein, en aansluitend met Mathieu, destijds toekomstig vestigingsmanager van het gloednieuwe kantoor in Utrecht. Na de gesprekken ontving ik een video over de verbouwing van het kantoor in Utrecht. Er lag een concreet plan op tafel voor de toekomst, waar ik mijn eigen creativiteit op los zou kunnen laten. Toch wilde ik er in eerste instantie een weekend over nadenken (er liepen immers meerdere procedures), maar op basis van mijn gevoel en de waardering vanuit Anita en Mathieu had ik de keuze al snel gemaakt en Anita nog voor het weekend gebeld met het heuglijke nieuws!

En wat is de tijd voorbijgevlogen. Nu, ruim een jaar later, besef ik tijdens het schrijven van dit stuk hoe juist mijn keuze was om mijn gevoel te volgen. De warme sfeer binnen de organisatie, de betrokkenheid en toewijding van Ivo en Chantal en de leidinggevende kwaliteiten van Mathieu hebben stuk voor stuk bijgedragen aan deze keuze. De werksfeer, met gezellige collega’s, is uitmuntend. Daarentegen was het vakgebied cyber security wel nieuw. Ondanks mijn jarenlange ervaring in de sales moest ik het hebben van de gesprekken die ik voerde met mijn contactpersonen, de nieuwe kennis die ik vergaarde tijdens trainingen en boeken over cyber security. En nog steeds leer ik nieuwe dingen. Dat is ook hetgeen wat mij triggert: de lat steeds hoger leggen voor mijzelf.

Waardering voor mijn buitendienstfunctie

Tot eind februari was ik veel op pad voor afspraken in het oosten, het midden of het westen van het land. Toen het Coronavirus voor het eerst opdook in Nederland werd ik ‘beperkt’ tot dé kaasstad van Nederland, namelijk Gouda! De fijne ontmoetingen, gesprekken en sparsessies onder het genot van een kop koffie werden al snel, noodzakelijk, ingeruild voor gesprekken via Microsoft Teams of de telefoon. Ik begon het filerijden naar prachtige gemeenten, waarvan ik op een landkaart niet kon aangeven waar deze dan lagen, te missen.

Het gemis zette zich al snel om in waardering voor mijn buitendienstfunctie en het koesteren van alles wat ik werkelijk bezit. Ik kon namelijk dagelijks de auto in stappen, onderweg een vers belegd broodje met een cappuccino halen, mijn favoriete muziek beluisteren en reizen. Het reizen was dan niet in Zuid-Frankrijk, in Azië, op Ibiza of Sicilië, toch ontdekte ik dagelijks nieuwe plekken. En in tijden van dagelijkse sterfgevallen die breed uitgemeten op allerlei nieuwskanalen verschenen waren mijn collega’s, naasten en ikzelf gezond.

In mijzelf investeren

Wat de toekomst gaat brengen weet ik (helaas) niet. Ondanks de vele onduidelijkheden in de maanden maart, april en mei was de maand juni rooskleuriger. En dat geeft vertrouwen. Er liggen vele kansen en mogelijkheden in het verschiet, want cyber security begint voor veel organisaties steeds belangrijker te worden. Dat is ook één van de redenen geweest om bewust ‘een stap terug te doen’ en in mijzelf te investeren: mensen en organisaties kunnen adviseren en (verder) helpen.

Tot op heden heb ik geen moment spijt gehad van mijn keuze om in dienst te treden bij Trainee.nl. Sterker nog, ik zie mezelf de aankomende jaren ook deel uitmaken van deze organisatie. Het begeleiden van jong talent die aan het begin van hun carrière staan met een sterk en kwalitatief team geeft mij dagelijks de voldoening waarnaar ik zocht én de drive om de volgende dag nog beter te presteren.

Want mede dankzij mijn inzet en die van het team waarmee ik samenwerk dragen wij bij aan een prachtige toekomst voor Nederland!

;