Als trainee Data Science actief in de zorg!

Statistiek & zorg

Tijdens mijn opleiding tot verloskundige kwam ik voor het eerst in aanraking met het doen van wetenschappelijk onderzoek. Ik vond dit zo leuk dat ik graag een vervolgopleiding wilde volgen aan een universiteit. Tijdens de masteropleiding Gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam kreeg ik uitdagende statistieklessen. Vanaf dat moment wist ik dat ik graag een functie wilde waarbij statistiek en zorg met elkaar gecombineerd worden.

Traineeship Business Analytics & Data Science

Na mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan als verloskundig onderzoeker, een mooie combinatie van de kennis die ik had opgedaan bij mijn twee opleidingen. Ik merkte echter dat ik meer uitdaging wilde, ik wilde nog verder leren. Een traineeship leek mij een mooie uitdaging, waarbij werken gecombineerd wordt met leren. Op de website van trainee.nl zag ik het traineeship Business Analytics & Data Science. Van de termen statistiek, big data, social nerd en innovatie werd ik erg enthousiast. Enkele weken later mocht ik mijn handtekening onder een mooi contract zetten en nu werk ik sinds april 2017 bij Omring, een zorgorganisatie in Noord-Holland.

zorgorganisatie-omring

Kwaliteitsdashboard

Ik  werk op de afdeling Informatievoorziening, waar uiteenlopende vragen worden beantwoord. Ik houd me momenteel vooral bezig met het kwaliteitsdashboard. Hierop wordt inzichtelijk gemaakt hoe de kwaliteit van zorg is. Omdat kwaliteit lastig te meten is worden er indicatoren opgesteld, zoals het aantal incidenten op de werkvloer en het aantal gevallen van een bepaalde aandoening. Door de cijfers per periode te vergelijken kan er gekeken worden of de zorg verbetert en op welke vlakken er nog winst te behalen valt. Voordat de cijfers op het dashboard gepresenteerd kunnen worden is het nodig om de benodigde data te verzamelen, op te schonen, datasets te koppelen en de data te analyseren. Hierbij maak ik gebruik van verschillende Big Data Tools en Big Data Applications. Tevens vinden er veel overleggen plaats met bijvoorbeeld adviseurs, locatiemanagers en kwaliteitsverpleegkundigen. Naast de zorg kant houd ik me ook bezig met bedrijfsprocessen, bijvoorbeeld het automatiseren van bepaalde taken. Hiervoor schrijf ik query’s om tabellen aan elkaar te koppelen.

Big Data in de zorg

De combinatie van cijfers en zorg maken de opdracht tot een interessant en uitdagend geheel en ik kijk er naar uit om mij tijdens de komende maanden verder te ontwikkelen binnen het Big Data Analytics vakgebied.

Ben jij geïnteresseerd in een traineeship Data Science om als trainee Data Scientist aan de slag te gaan? Kijk dan naar onze vacatures!

;