De dag van een accountmanager bij Breinstein

Je bent accountmanager bij Breinstein en jouw eerste afspraak van vandaag is bij gemeente Rotterdam. Als je aankomt, staat Jan al op je te wachten. Jan is hoofd bedrijfsvoering bij de gemeente Rotterdam. Jullie kletsen eerst even wat over koetjes en kalfjes en lopen daarna naar zijn kantoor om over de laatste digitale ontwikkelingen binnen de organisatie te praten. Jullie bespreken Digitaal 2020, de invloed van ‘Big Data’ en het belang dat informatiebeveiliging heeft op de organisatie. Dat strategische personeelsplanning hierbij een belangrijk thema is, staat voor jullie beide inmiddels buiten kijf.

Traineeship bij gemeente Rotterdam

Nu ga je doen waar jij als accountmanager goed in bent: je legt aan Jan uit wat de toegevoegde waarde van onze trainees voor de organisatie is. Niet alleen op afdelingsniveau, maar voor de gehele organisatie. Jan ziet niet gelijk de meerwaarde. Hij is immers op zoek naar ervaren medewerkers. Je doet je best om Jan te overtuigen van de meerwaarde van onze trainees. Je legt uit dat zij continue blijven leren door de Brein&Muscle dagen en de lesdagen die zij volgen. Jan ziet uiteindelijk ook de kansen en gaat overstag: “We gaan het doen!” De kick die dit antwoord jou geeft, is een onbeschrijflijk gevoel. Jouw trainees gaan aan de slag bij gemeente Rotterdam!

Afspraak 2 in Haarlem

Je tweede afspraak is in Haarlem, met Jochem. Jochem heeft je gisteren gebeld met de vraag of je met spoed langs kunt komen. Hij bespreekt graag de inzet van twee trainees met jou. Je bent benieuwd naar de projecten van Jochem. Zijn ze geschikt voor de trainees om hun vaardigheden en kennis in te zetten? Samen komen jullie tot twee mooie opdrachten om Sara en Aron op in te zetten.

Na de lunch

Na de lunch heb je een meeting met Anne, de manager van het recruitmentteam. Je hebt haar al gebeld vanuit de auto, om aan te geven welke profielen Jan van de gemeente Rotterdam zoekt. Je bent benieuwd welke kandidaten zij op het oog heeft en wie we gaan voorstellen bij de gemeente. Ook wil je weten of de gesprekken bij de gemeente Haarlem voor Sara en Aron bevestigd zijn. De sollicitatietrainingen zijn ingepland en de afspraken zijn bevestigd. Mooi, alles is al geregeld! Straks nog zelf de offerte aan Jan nabellen, op naar nog meer sollicitatiegesprekken!

Belmiddag voor accountmanagers

Sh*t… het is al half twee en de belmiddag begint. Zonder bellen, geen afspraken. Jij bent geen kantoormens en wilt het liefst zoveel mogelijk bij de klant zitten. Na een scrummetje met het hele accountmanagementteam, heb je afgesproken om 10 afspraken in te plannen. Accountmanager collega Derek heeft zijn target op 8 gesteld en deze ‘moet’ je toch willen overtreffen. De doelstelling is ambitieus, maar voor minder doe je het niet. Jouw voorbereiding en structuur gaan je hierbij helpen. Pfieuw…. Ben jij toch even blij dat je gisteravond een bellijst voorbereid hebt! Na 35 telefoontjes is het je gelukt! Je hebt Derek overtroffen en mag jezelf accountmanager van de dag noemen. Als belwinnaar mag je grabbelen in de grabbelton. Tof, een mannenluchtje van Hugo Boss! Op naar morgen, ga je jezelf dan overtreffen?

;