Interview met Recruiter Cyber Security Danieck Stolk: ‘Je krijgt hier alle kansen om verder te groeien’

Danieck Stolk (21) studeerde in mei 2022 af op de HR-afdeling van Breinstein en kreeg daarna een baan aangeboden als recruiter voor het traineeship Cyber Security. “Je krijgt hier alle kansen om je verder te ontwikkelen. Dat geldt zowel voor de Young Professionals als interne medewerkers. Als je ondernemend bent en beschikt over een groeimindset, zit je hier echt op de juiste plek.”

Hoe ben je in aanraking gekomen met Breinstein?
“Ik studeerde Human Resource Management aan de Hogeschool van Amsterdam en was op zoek naar een afstudeerplek. Ik heb een stagemarkt van de HvA bezocht om mij te oriënteren. Online, want we zaten in een lockdown. Ik raakte in gesprek met Nikki en Anita, recruiters bij Breinstein. Het klikte en we hebben daarna opnieuw contact gezocht met elkaar. Na twee of drie gesprekken waren we eruit. Ik ben in november 2021 gestart met mijn afstudeeropdracht en in mei 2022 heb ik mijn studie met succes afgerond.”

Wat is nou typisch Danieck?
“Ik hoor altijd dat ik enthousiast, betrokken, proactief en soms een tikkie chaotisch ben.”

Waarom ben je blijven hangen bij Breinstein?
“Omdat het een ontzettend leuk bedrijf is! De sfeer is heel open en prettig, er werken veel jonge en enthousiaste mensen. Je kunt hier ook echt impact maken, omdat er veel ruimte is voor eigen inbreng. Je krijgt veel vrijheid om je functie zelf in te delen en jezelf te ontwikkelen. Dus toen ze vroegen of ik na mijn studie aan de slag wilde als recruiter voor het traineeship Cyber Security hoefde ik niet lang na te denken.”

Wat vind je zo leuk aan het vakgebied Cyber Security?
“Het is voor mij een nieuwe wereld, die ontzettend relevant is geworden. Vroeger was Cyber Security een bijzaak, nu is het een noodzaak. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Er is op dit vlak nog veel winst te behalen en het is leuk dat onze Young Professionals daar een steentje aan kunnen bijdragen. Ik werf en selecteer mensen die van mijn leeftijd zijn, dus ik weet wat er leeft bij hen en wat ze zoeken. Ik merk dat ze ontzettend gepassioneerd zijn over hun vakgebied. Het is een hele toffe uitdaging om iedere keer weer een klas te vullen met enthousiaste, jonge talenten.”

Hoe ziet jouw werkweek eruit?
“Heel afwisselend. Ik benader mensen via LinkedIn of telefonisch. Ik beoordeel sollicitaties en ik voer Teams- en sollicitatiegesprekken. Verder neem ik assessments af en ik koppel de resultaten vervolgens terug. Ik plaats vacatures, reageer op berichten, voer search-opdrachten uit en ik verzorg sollicitatietrainingen.”

Wat vind je het allerleukst aan je werk?
“Dat ik mensen kan helpen aan een mooie nieuwe uitdaging na het afronden van hun studie. Er komt heel veel op ze af. Samen met hen onderzoek ik of ons traineeship iets voor ze is. Ze moeten het in ieder geval leuk vinden om werken en leren te combineren en houden van afwisseling. Ze leren vaak veel verschillende mensen en organisaties kennen. Om in aanmerking te komen moet je niet alleen de juiste achtergrond hebben – denk aan een afgeronde studie op het gebied van veiligheidsmanagement of IT & recht. Je  moet ook heel leergierig en proactief zijn, interesse hebben in mensen, kunnen omgaan met weerstand en je moet overtuigingskracht hebben. En uiteraard moet je een passie hebben voor Cyber Security.”

Wat vind je minder leuk aan je baan?
“Dat ik mensen soms teleur moet stellen. Soms willen ze heel graag als trainee aan de slag, maar denken wij dat het toch niet goed bij ze past of dat het ze te veel energie kost. Dat is nooit een gezellige boodschap. En andersom is het ook niet fijn: dan willen wij iemand dolgraag een contract aanbieden en dan haken ze op het laatste moment toch af omdat ze voor een andere uitdaging kiezen.”


Wat vind je het allerleukst aan Breinstein?

“De sfeer en openheid. En de kansen die je krijgt. Als je een goed idee hebt mag je het vaak uit gaan werken en krijg je veel vrijheid om dit zelf in te vullen. Je krijgt ook heel veel opleidingsmogelijkheden en als je beschikt over een groeimindset kan je jezelf continu blijven ontwikkelen en doorgroeien naar andere functies.”

Welke kernwaarde van Breinstein past het beste bij jou als recruiter Cyber Security?
“Op zich passen ze alle vier goed bij mij: ondernemerschap, fun, groeimindset en verbinding. Maar als ik moet kiezen wordt het verbinding. Ik vind het belangrijk om een goede band met mensen te hebben, samen te werken en mensen ergens bij te betrekken. Maar ik ben dus ook altijd wel in voor een feestje en ik wil mezelf ook blijven ontwikkelen.”

Wat vind jij de leukste arbeidsvoorwaarde?
“Alles bij elkaar hebben we een heel mooi pakket. Maar ik denk dat de vrije dag op je verjaardag voor mij het verschil maakt. Dat is toch een leuk extraatje.”

Hoe zie jij je toekomst bij Breinstein?
“Ik zie mijzelf hier voorlopig nog wel even blijven. Ik heb het erg naar mijn zin en zie voldoende doorgroeimogelijkheden. Ik hou mij nu nog alleen bezig met de instroomkant van HR, maar het lijkt me leuk om op termijn door te groeien naar de rol van field coach. In deze functie komen alle aspecten van HR mooi samen.”

;