Interview met Online Marketeer Sharon Mosch: ‘Het is nooit in mij opgekomen dat ik hier na mijn stage weg zou gaan’

Sharon Mosch liep vanaf september 2022 20 weken stage op de marketingafdeling van Breinstein, als onderdeel van haar studie Creative Business (Hogeschool van Amsterdam). Na afloop kon ze er vier dagen in de week blijven werken als online marketeer. Ze hoopt in november af te studeren en wil daarna ook graag aan boord blijven. “Eigenlijk is hier weggaan nooit een optie voor mij geweest. Ik ben blij dat dat gevoel wederzijds is.”

Sharon (25) kwam ooit bij Breinstein terecht via Sjoukje, de zus van een vriendin van haar. “Toen ik nog naar een andere school ging zat ik iedere dag naast haar in de bus. Ze liep toen stage bij Breinstein en vertelde er altijd enthousiast over. Toen ik eens met mijn vriendin en Sjoukje naar het strand ging, vertelde ik dat ik op zoek was naar een stageplek. Sjoukje, die inmiddels een baan aangeboden had gekregen op de HR-afdeling van Breinstein, zei meteen: waarom kom je niet naar ons?” Ze informeerde of er een stageplek was voor Sharon en voor ze het wist mocht ze op gesprek komen.

Wat doe je precies bij Breinstein?
“Tijdens mijn sollicitatiegesprek had ik aangegeven dat ik nog niet zo goed wist wat ik precies wilde. Ik werkte al als freelancer op het gebied van grafische vormgeving en tijdens mijn studie ging het naast de creatieve vakken ook vaak over strategie, social media en online marketing. Daar had ik nog weinig mee gedaan, maar ik zag al snel dat ik bij Breinstein nog veel kon leren op dat vlak. Zodoende werd ik onderdeel van het online marketing team.
Sinds ze hier weten dat ik graag creatief bezig ben en een grafische achtergrond heb, weten mijn collega’s mij goed te vinden. Sinds kort heb ik een schema opgezet om de werkzaamheden wat meer te clusteren. Op maandag hebben we de weekstart en ruim ik tijd in voor social media. Op dinsdag en donderdag focus ik mij vooral op online marketingactiviteiten en op woensdag heb ik een grafische vormgevings-dag gepland. Door die werkzaamheden te bundelen kom ik beter aan alles toe. Op vrijdag ben ik altijd vrij.”

Waarom ben je na afloop van je stage blijven hangen bij Breinstein?
“Omdat het een ontzettend fijne organisatie is. De mensen zijn leuk en de sfeer is goed. Iedereen is hier heel toegankelijk en eerlijk. Ook na werktijd doen we regelmatig leuke dingen met elkaar. We hebben ’t Fuifje en ik ga regelmatig met een aantal meiden van het werk op stap. Mijn stage voelde nooit als een stage. Ik werd meteen voor vol aangezien en eerlijk gezegd heb ik nooit gedacht: ‘over een half jaar ben ik hier weg’. Ik ben na mijn stage even lekker op vakantie gegaan en daarna ben ik hier vier dagen in de week gaan werken. De tijd vliegt iedere week weer voorbij. Ik kan hier goed mijn creatieve ei kwijt en heb al heel wat mooie dingen kunnen maken.”

Wat vind je de leukste arbeidsvoorwaarde bij Breinstein?
“Dat je zelf mag bepalen wanneer je begint en wanneer je stopt met werken. Als je er maar voor zorgt dat je werk af is. Ik begin graag vroeg. Meestal rond een uur of acht, maar in het verleden is dit ook wel zeven uur geweest. Ik ben echt iemand van ritme en hou van een productieve start van de dag. Dat je twee keer in de week een half uur mag sporten onder werktijd is trouwens ook heel fijn. Ik doe dat vaak meteen aansluitend op mijn werk, meestal met een aantal collega’s. Het grote voordeel hiervan is dat je ’s avonds niet meer de deur uit hoeft naar de sportschool. Zo hou ik tijd over voor andere dingen, zoals afspreken met vriendinnen.”

Welke kernwaarde van Breinstein past het best bij jou?
“Ik denk dat ondernemerschap, groeimindset, fun en verbinding allemaal goed bij mij passen, dat ik in alles gemiddeld scoor. Ik hou heel erg van een lolletje, maar ik wil ook graag serieus kunnen werken. Ik zoek graag de verbinding op met mensen, maar ik trek mij zo nu en dan ook graag even terug. Uiteraard wil ik mijzelf blijven ontwikkelen, maar dat wil iedereen hier.”

Wat is typisch Sharon?
“Ik ben gezellig, eerlijk en ook wel serieus. Vrijheid en zelfstandig kunnen werken is belangrijk voor mij. Ik werk soms ook nog voor mijn eigen bedrijf, al heb ik dat voor nu even op een laag pitje gezet. Ik denk niet dat ik ooit volledig voor mijzelf wil werken, want ik ben toch wel iemand die graag collega’s om zich heen heeft. Afgelopen zomer heb ik een tijdje als zzp’er vanuit huis gewerkt en dat was soms best een beetje eenzaam.”

Hoe zie jij je toekomst?
“Binnenkort begin ik met mijn afstudeeropdracht, die ik hier ook mag uitvoeren. Het is de bedoeling dat ik een plan opstel op het gebied van social media. Ik ga zowel onderzoek doen als een concreet product opleveren. Dat afstuderen is wel een beetje een blok aan mijn been, dus ik zal blij zijn als het erop zit. Daarna wil ik hier graag blijven werken, want ik ben hier nog lang niet uitgeleerd. Ik heb mijn vriend ook leren kennen bij Breinstein. Lars werkt op het kantoor in Rotterdam. Tegenwoordig ben ik dus ook wat vaker op kantoor Rotterdam te vinden. Het is fijn dat dat mogelijk is. Zo zie ik mijn vriend en andere collega’s wat vaker.”

Hoe ziet jouw ideale baan eruit?
“Mijn ideale baan voelt niet als een baan. Eigenlijk zoals nu het geval is.”

;