Interview met accountmanager Lambert van de Geer: ‘Je krijgt hier de ruimte om zelf je pad te kiezen’

Lambert van de Geer, accountmanager, begon als recruitmentspecialist bij Breinstein maar stroomde na een half jaar door naar accountmanagement binnen het vakgebied Informatiemanagement. Nu doet hij het allebei nog half-half, maar binnenkort hoopt hij zich volledig op accountmanagement te kunnen richten. “Het is zo gaaf om young professionals te matchen aan een geweldige opdracht en ze te zien groeien. Ik ben er trots op dat ik dat dan mede mogelijk heb gemaakt.”

Als Accountmanager denkt Lambert graag mee met opdrachtgevers om uitdagingen in informatiemanagement op een innovatieve manier op te lossen. Dit kan om vraagstukken omtrent procesoptimalisatie gaan, maar ook om digitalisering en verandermanagement. Na zijn studie Docent Omgangskunde besloot hij een switch te maken richting recruitment. “Ik koos uiteindelijk voor Breinstein en daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Je krijgt hier echt de ruimte om je carrièrepad zelf te kiezen.”

Waarom besloot je al na zes maanden te switchen van recruitment naar accountmanagement?

“Omdat ik het vakgebied Informatiemanagement steeds beter leerde kennen en zag om wat voor gave opdrachten het gaat. Ik wilde graag de diepte in. Het leek mij geweldig om nieuwe projecten te kunnen regelen voor onze young professionals, zodat ik ze verder kan brengen in hun zoektocht op de arbeidsmarkt. Ze leren bij Breinstein heel veel over zichzelf en waar hun kracht ligt. Dat is zo waardevol!”

Hoe is die switch verlopen?

“Ik heb eerst een pilot gedaan en heb veel vlieguren gemaakt. Na twee maanden heb ik de balans opgemaakt: dit is wat ik wil! Omdat er behoefte was aan ondersteuning op de recruitmentafdeling heb ik mijn tijd tot nu toe 50-50 verdeeld tussen recruitment en accountmanagement. Ik ben mijn sales-skills aan het verbeteren door middel van trainingen en wekelijkse gesprekken met mijn leidinggevende en andere accountmanagers. Het draait vooral om goed luisteren en goed in kunnen spelen op de behoefte van opdrachtgevers. Een goede match is essentieel voor de lange-termijn-relatie. Als het goed is ga ik mij binnenkort volledig focussen op accountmanagement. Ik vind het superinteressant om te zien hoe organisaties hun informatiemanagement inrichten en welke issues er spelen. Dat wij daar dan een oplossing voor hebben met onze Digital Natives geeft een enorme kick.”

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

“Ik probeer een gezonde verdeling te maken tussen recruitment en accountmanagement. Als recruiter hou ik mij bezig met het benaderen van geschikte kandidaten voor de traineeships, het inplannen en voeren van sollicitatiegesprekken en het geven van sollicitatietrainingen aan young professionals. Als accountmanager onderhoud ik contact met mijn netwerk en breng ik in kaart hoe de lopende trajecten met onze young professionals verlopen, doe ik aan acquisitie en match ik young professionals aan opdrachtgevers.”

Welke kernwaarde van Breinstein past het beste bij jou als accountmanager?

“Ik denk de groeimindset. Ik wil mezelf constant blijven ontwikkelen en mezelf altijd verbeteren.”

Wat vind je het allerleukst aan Breinstein?

“Het contact met de young professionals is het leukste, vooral hen enthousiast maken voor opdrachten die ik gecreëerd heb. Als dan blijkt dat het inderdaad van beide kanten een goede match is, heb ik het gevoel dat ik het verschil heb kunnen maken en dat geeft een enorm goed gevoel.”

Wat vind je de leukste arbeidsvoorwaarde?

“Eind april heb ik mijn eerste vitaliteitsdag gepland. Dat is een extra vrije dag, omdat ik niet rook. Ik vind het top dat ze dit belonen. Maar ook de vrije dag op je verjaardag is een geweldige vondst.”

Zou je iedereen aanraden om bij Breinstein te komen werken?

“Ja, 100 procent. Je krijgt hier ontzettend veel ruimte en vrijheid om je eigen pad uit te stippelen. Je krijgt hier ook heel veel vertrouwen en kijken niet constant op je vingers wat je aan het doen bent. Dat zou voor mij verstikkend werken. Als je dat vertrouwen krijgt, dan wil je er ook alles aan doen om de verwachtingen waar te maken.”

Hoe zie jij je toekomst bij Breinstein?

“Ik zit hier voorlopig helemaal op mijn plek. Ik heb net een switch gemaakt, dus voorlopig kan ik nog heel veel leren. Op de langere termijn lijkt het me leuk om een teamleider-rol te vervullen. Dan ben ik toch weer een beetje terug bij mijn studie Docent Omgangskunde: coachen en ontwikkelen. Maar dan in een branche waar ik echt enthousiast over ben.”

;