Interview met Accountmanager Tommy van Loon: ‘Breinstein is de perfecte kickstart voor mijn carrière’

Ooit wil Tommy van Loon (25) een eigen bedrijf starten, en dan het liefst werken in het buitenland. Maar de komende vijf jaar wil hij eerst veel ervaring opdoen in de sales. Bij Breinstein zit de accountmanager Duurzaamheid & Innovatie naar eigen zeggen onwijs op zijn plek. “Ik kan hier ontzettend veel leren. Je krijgt alle handvatten om mee te werken, kunt trainingen volgen en je krijgt de gelegenheid om allerlei interessante dingen naar je toe trekken.”


Tommy werd ooit benaderd door Breinstein of hij er als recruiter wilde komen werken. Hij werkte destijds bij buro Nexus als recruiter van zorgprofessionals. “Maar ik zag die functie als tussenstap, ik wilde het liefst aan de slag in de sales. Ooit wil ik naar het buitenland, dus ik heb Breinstein benaderd of ik ook remote kon werken voor hen.” Dat bleek niet het geval. Maar toen zij hem attendeerden op de vacature voor accountmanager Cybersecurity en Tommy een klik voelde met de organisatie, is hij gaan praten. “Ik wilde mijzelf graag verder ontwikkelen in de sales. Mijn eerste grote-mensen-baan was Brand Manager bij X-Performance, waar ik verantwoordelijk was voor de import en export van producten. Daar hield ik mij ook al bezig met de acquisitie van nieuwe klanten.” Hij accepteerde de baan bij Breinstein, waardoor zijn buitenlandplannen dus even in de ijskast komen te staan.

Hoe zag de sollicitatieprocedure eruit?
“Best intensief – en dat bedoel ik op een positieve manier. Ik heb eerst gebeld met recruiter Nikki, daarna mocht ik op gesprek komen. Dat was een gesprek met Nikki en mijn leidinggevende Joey samen. We hebben ruim twee uur zitten praten en er was zo’n klik dat Joey op een gegeven moment grapte: ‘zullen we er zo een biertje bij pakken?’ Daarna volgde een assessment, waarna de uitkomsten werden besproken met Nikki. Toen mocht ik door voor een rollenspel en meteen erna kreeg ik te horen dat ik de baan had.”

Wat is er zo leuk aan Breinstein?
“De eerste indruk was meteen al goed. De huisstijl sprak mij aan, het is speels en jeugdig met die felle kleuren. En ook in tweede instantie bleek het een match. Persoonlijk heb ik flexibiliteit, afwisseling en fun nodig in een baan en Breinstein biedt het allemaal. Er heerst een fijne, informele sfeer en er werken veel jonge, leuke mensen. Work hard, play hard is het adagium en dat past goed bij mij. Er wordt veel gelachen en we doen regelmatig leuke dingen met elkaar. Ik zit zelf ook in de feestvereniging (’t Fuifje). Maar het belangrijkste is dat ik hier ontzettend veel kan leren. Iedereen wil je helpen en je krijgt alle tools om jezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Het resultaat telt, het maakt Breinstein verder niet uit hoe je je werk doet.”

Je werd in eerste instantie aangenomen als accountmanager voor het traineeship Cyber Security, maar na een maand ben je geswitcht. Hoe dat zo?
“Ik zat er nog maar net, toen Joey vroeg of ik het accountmanagement voor Duurzaamheid & Innovatie wilde gaan doen. Dat was een nieuw traineeship en hij dacht dat dat heel goed bij mij zou passen. Eerst had ik zo mijn bedenkingen, ook omdat ik Cyber Security een interessant vakgebied vind, maar inmiddels ben ik om. Ik merk dat de mensen die actief zijn op het gebied van duurzaamheid en innovatie beter bij mijn persoonlijkheid passen. Bij Cyber Security praat je vaak met techneuten en dat is vaak toch net een ander slag mens. Ik heb meer raakvlakken met de mensen die ik nu spreek voor Duurzaamheid & Innovatie.”

Ben je zelf ook veel met duurzaamheid bezig?
“Best wel. Als ik het thuis koud krijg, trek ik een trui aan in plaats van dat ik de verwarming aanzet. Verder rij ik elektrisch.”

Wat vind je het leukste aan jouw functie?
“Het is superleuk om bij veel verschillende organisaties aan tafel te zitten en te leren van hun aanpak op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Vervolgens kijk ik hoe wij als Breinstein kunnen inspelen op hun behoeften. Het leukste vind ik het contact met andere mensen. Iedere werkweek ziet er weer anders uit. Op maandag hebben we altijd de weekstart en zijn er veel team-meetings op kantoor. Tussendoor doe ik nog wat aan acquisitie. Op dinsdag, woensdag en donderdag ben ik op pad naar klanten in de regio Zuid-Nederland. Vaak ren ik van afspraak naar afspraak. Op vrijdag werk ik mijn administratie bij en mail of bel ik met (potentiële) klanten. Vaak werk ik die dag thuis, maar soms kom ik ook naar kantoor en is er ook nog tijd voor een potje tafeltennis of iets anders gezelligs. Omdat veel collega’s thuis werken op vrijdag hebben wij de domibo, waarbij we op donderdag lekker borrelen en bijkletsen met elkaar.”

Wat trekt jou zo aan werken in het buitenland?
“Ik heb altijd al een internationale focus gehad. Ik heb niet voor niets International Business Studies gestudeerd en ik heb stage gelopen bij Aston Martin Lagonda in Franfurt am Main. In het buitenland werken dwingt je om uit je comfortzone te komen, je doet veel nieuwe indrukken op, leert meer over een andere taal en cultuur en je leert veel nieuwe mensen kennen. Maar toen kwam corona en heb ik daar 3 maanden in lockdown gezeten in mijn studio. Ik ben op een gegeven moment teruggekomen naar Nederland, maar het buitenlandhoofdstuk is zeker nog niet afgesloten.”

Hoe zie jij de toekomst?
“Dat eigen bedrijf waarbij er locatieonafhankelijk wordt gewerkt gaat er zeker komen. Rond mijn dertigste wil ik met een concreet idee aan de slag en mensen om mij heen verzamelen met ieder hun eigen skills-set. Die van mij ligt op het gebied van sales. De komende jaren wil ik gebruiken om mijn kennis en ervaring op dit vlak verder uit te bouwen en mooie klanten voor Breinstein te koppelen aan onze digital natives. Ik zit hier echt onwijs op mijn plek.”

;